Yatırımcılar hack saldırısından sonra neden Twitter hisseleri almaya devam ediyor? Popülistliğini yavaş yavaş azaltan twitter herşeye rağmen değer kaybetmedi. Twitter yapı sistemini sizler için inceleyerek makalemizde yer verdik.
Borsada en uygun yatırım, gelecekte kar edecek bir şirkete yatırım olmalıdır. Şu anda karlı veya kaybediyor olsun, yatırımcılar her zaman ileriye baktığından cazip kalır. Bu tür şirketler, bir halka arz planlayan, aktif olarak gelişen ve ölçeklenenler arasında bulunabilir. Bununla birlikte, uzun süredir var olan bazı şirketler, bazen yeni gelir kaynakları bulmaktadır. Bugün Twitter (NYSE: TWTR) sahnede.
Twitter Herşeye Rağmen Değer Kaybetmedi
Twitter’da yeni bir mühendis kadrosu
8 Temmuz’da Twitter, Gryphon adlı yeni bir ücretli abonelik platformuyla çalışacak bir mühendisin boş pozisyonunu yayınladı. Boş pozisyonu yayınladıktan sonra Twitter’ın ücretli abonelik ile ilgili bilgileri sildiği gerçeği dışında başka bilgi yok. Ancak medya bunu fark etti ve yaydı. Yatırımcılar, hisse senedi fiyatını şu anda% 11 artırarak tepki gösterdi.
Twitter Hacklendi
Hemen ardından 15 Temmuz’da Twitter hacklendi. Davetsiz misafirler, Bill Gates, Barack Obama, Jeff Bezos, Elon Musk ve diğer dünyaca ünlü kişilerin profillerine eriştiler.
Saldırıya uğramış hesaplarda, dolandırıcılar, Bitcoin’lerin belirli bir adrese aktarılmasıyla ilgili bilgiler yayınladı; kripto para birimini transfer edecek olanlara iki kat daha büyük bir miktar vaat edildi.
Elbette, hackerlar para kazanmayı başardılar ancak durumun kendisi Twitter’ın bir güvenlik ve veri koruma sorununu ortaya çıkardı.
Yatırımcılar bu habere neredeyse hiçbir olumsuz tepki göstermedi; izinsiz girişten sonra hisseler düşüşle açıldı ancak seans sonunda neredeyse% 3 büyüdü.
Gelir Artışı Yavaşladı
Birkaç yıl önce, Twitter’ın gelir artışının hızı şimdi olduğundan çok daha yüksekti. Bu yılın ilk çeyreğinde şirketin geliri bir önceki yılın aynı dönemine göre yalnızca% 2,6 arttı. 2017 yılının ilk çeyreğinden itibaren gelir artışının dinamiklerine bir göz atalım:
- 2017’nin 1. çeyreğinde – 548 milyon USD.
- 2018’in 1. çeyreğinde – 665 milyon USD (yaklaşık% 21 oranında büyüme).
- 2019’un 1. çeyreğinde – 787 milyon USD (% 18 büyüme).
- 2020’nin 1. çeyreğinde – 808 milyon USD (% 2,6 büyüme).
Yukarıdaki rakamlara bakıldığında, Twitter’ın gelir büyümesi yavaşlıyor, bu da şirketin alternatif gelir kaynakları aramak zorunda olduğu anlamına geliyor, aksi takdirde şirket yatırımcıları kaybedecek. Twitter temettü ödemiyor, bu nedenle hissedarları için ana gelir kaynağı hisse senedi fiyatının büyümesidir. Ve eğer şirketin karı artmazsa, hisse senetlerini satın almak için bir neden yoktur: fiyat ya sabit bir şekilde işlem görür ya da yavaş yavaş düşer. Böylece, ücretli bir abonelik, şirketin gelir kaynaklarını çeşitlendirmesine ve belki de gelecekte artırmasına izin verecektir.
Twitter, ücretli abonelik hakkında hiçbir bilgi hala vermedi, bu nedenle yalnızca kullanıcıların parası karşılığında hangi hizmetleri sunabileceğini tahmin edebiliriz. Twitter’ın hangi yardım hizmetlerini uygulayabileceğini öğrenmek ve hisse senedi fiyatı analizini görmek için Blog’daki analizlerimizi okumaya devam edebilirsiniz.